IPL lichttechniek

IPL

IPL lichttechniek

Ontharingstechniek met licht

Definitief ontharen betekent niet  meer scheren, geen ingegroeide haartjes en geen huid irritatie. Wilt u ook niet meer iedere dag bezig zijn met uw donkere (over)beharing? Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken om uw huid en haren te beoordelen door de officieel erkende ontharingstechniek deskundige of deze methode geschikt voor u is.

Hoe werkt ontharen met licht?

Donkere haren bevatten pigment. Dat is de kleurstof die de haren kleur geeft. Het ontharingsapparaat geeft een zeer intense lichtflits (Intense Pulsed Licht: IPL). Het pigment in de haar wordt heet, waardoor de haarwortel wordt vernietigd en de haar nooit meer terugkomt. Omdat de lichtflits heel kort duurt (ca. een duizendste seconde) voelt u het vernietigen van de haarwortel nauwelijks. Wie een erg gevoelige huid heeft ervaart het als een elastiekje dat tegen de huid schiet, maar de meeste mensen voelen niet meer dan een tikje. Omdat het medische IPL apparaat dat Panta Rhei gebruikt over een groot oppervlak licht uitstraalt, worden meerdere haren per flits behandeld.

Gaan alle haren in één keer weg met IPL?

Na een behandeling zal – na enkele dagen tot een week – een groot deel van de behandelde haren uitvallen. Een deel komt na enige tijd weer terug. Dat komt, omdat haren in fasen groeien: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Alleen bij haren in de groeifase is het mogelijk, de haarwortel (waaruit de haar groeit) definitief te vernietigen. Die haren komen niet meer terug. Niet alle haren zijn tegelijkertijd in de groeifase. Daarom moet een aantal behandelingen over een ruime periode gegeven worden, zodat uiteindelijk alle haren een keer in de groeifase behandeld zijn. Gemiddeld zijn er zo’n 10 behandelingen nodig, waarbij de tijd tussen de behandelingen (4 – 8 weken) afhangt van de plaats op het lichaam. De groeifase van haar op de benen is bijvoorbeeld veel langzamer dan van haar op de bovenlip, waardoor de tijd tussen de behandelingen ook groter moet zijn dan bij het behandelen van de kin of de bovenlip.

Werkt het ook voor mannen?

Jazeker, de haren van mannen en vrouwen reageren hetzelfde op de lichtflits. Veel mannen hebben ongewenste haargroei op de rug, borst, buik, benen, armen en in de nek of willen van het scheren af. Panta Rhei behandelt ook ongewenste haargroei bij mannen, met uitzondering van de schaamstreek.

Uiterste zorgvuldigheid voor optimaal resultaat

Elke huid is anders. Ook haarkleur en haardikte verschillen. Voor optimale resultaten is het belangrijk, dat de lichtenergie precies wordt afgestemd op de kenmerken van uw huid en haren. Mocht u interesse hebben in een behandeling, dan krijgt u bij Panta Rhei eerst een intakegesprek. Daarin wordt uitgelegd hoe de behandeling in z’n werk gaat, wat u wel en niet moet doen en wordt een schatting gegeven hoeveel behandelingen er in uw geval nodig zijn. Vervolgens wordt er een aantal proefflitsen gegeven om te zien hoe bij uw huid en haren het beste resultaat kan worden bereikt. Na enkele dagen tot een week is het resultaat bekend en kunt u besluiten of u definitief van uw ongewenste haargroei af wilt.

Kwaliteit voor perfect resultaat

Men hoort nogal eens over slechte ervaringen met permanent ontharen. Lasers geven soms verbrandingen, bij sommige IPL apparaten komen veel haren later weer terug. Dat hangt samen met de kennis van de behandelaar en de kwaliteit van de apparatuur. Panta Rhei heeft een speciale opleiding gevolgd voor IPL ontharen en gebruikt een kostbaar, geavanceerd IPL ontharingsapparaat van CTI – Medical. Dit professionele, medische apparaat heeft een speciaal optisch filter- en spiegelsysteem, dat zorgt dat alleen het deel van het lichtspectrum dat het pigment in de haar verwarmt, wordt uitgestraald. Alle schadelijke lichtstraling wordt tegengehouden. Dat zorgt voor een zeer effectieve ontharing en voorkomt de kans op verkleuringen van de huid. Het intense puls licht wordt naar de haren geleid door een speciaal kristal van optisch kwarts. Om verwarming van de huid te voorkomen, is dit kristal watergekoeld, zodat niet met lichtverlies gevende gel behoeft te worden gewerkt. Dankzij dit kostbare apparaat kunt u bij Panta Rhei op een veilige en zeer effectieve wijze uw ongewenste beharing definitief laten verwijderen: nooit meer scheren of harsen…

Panta Rhei biedt u een keuze uit de volgende IPL behandelingen:

 • Bovenlip, kin of beide
 • Wangen, hals
 • Volledig gezicht
 • Bikini-lijn of modelleren
 • Onderbenen en/of bovenbenen
 • Onderarmen en//of bovenarmen
 • Oksels, buikstreepje, tepels

Bij mannen behandelen met uitzondering van de schaamstreek:

 • de armen
 • benen
 • de baardstreek
 • borst
 • nek
 • schouders
 • de rug.

Vergoeding

Panta Rhei is volledig gediplomeerd voor de specialisatie ontharingstechnieken. Panta Rhei is daardoor erkend door en ingeschreven bij ziektekostenverzekeraars. Afhankelijk van uw type verzekering, kan uw ziektekostenverzekering permanent ontharen in het gelaat geheel of gedeeltelijk vergoeden. Of er wordt vergoed, hangt af van de verzekeringsmaatschappij en uw polis. Informeer daarnaar vóór u aan een behandeling begint bij uw ziektekostenverzekering. Meld dat Panta Rhei is ingeschreven in het AGB register en geregistreerd is bij de Anbos.

Maak nu online een afspraak